Vijesti iz BiH

Inzko: Što prije formirati vlast u BiH

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko na sastancima sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Matthewom Palmerom i drugim visokim dužnosnicima SAD-a u Washingtonu informirao je sugovornike o tijeku i ishodu osmih općih izbora održanih u BiH, izazovima koji će se nalaziti pred novoizabranim vlastima te angažmanu međunarodne zajednice u BiH, priopćeno je.

“Građani BiH i međunarodna zajednica imaju velika očekivanja od novih vlasti, koje treba što prije formirati. Žurno i odlučno provođenje reformi nužno je kako bi se ostvario napredak u procesu pridruživanja EU ako BiH želi ispuniti obveze prema svojim građanima i međunarodnim partnerima”, rekao je Inzko. Visoki predstavnik Inzko izrazio je žaljenje zbog činjenice da je tijekom predizborne kampanje fokus bio na pitanjima koja produbljuju podjele i osobnim napadima, skupa s općenitim nepridavanjem pozornosti stvarnim pitanjima s kojima se zemlja suočava.

“Prvi prioritet moraju biti ekonomija i iznalaženje načina da se obrne trend da mladi ljudi – najvitalniji dio stanovništva – odlaze u velikom broju”, dodao je Inzko. On se, inače, ovoga tjedna nalazi u Washingtonu zbog obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o statusu provedbe mira u BiH.

U New Yorku će se sastati s više veleposlanika stalnih misija pri UN-u. Njegovo obraćanje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda planirano je za utorak, 6. studenoga.

(Izvor:vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend