Intervju s Mirnom Jovanović iz Busovače, vlasnicom svjetski poznatoga brenda ,,Cibela”

Pročitajte intervju s mladom krativnom vlasnicom brenda “Cibela”, Mirnom Jovanović iz Busovače. Mirna je svojim primjerom pokazala da se u Bosni i Hercegovini može opstati uz malo truda i kreativnosti. Pročitajte što je Mirna rekla za portal n24.ba;

Poštovanje Mirna, možete li nam se predstaviti u kratkim crtama? 

Imam 25. godina, živim i trenutno radim u Busovači, gdje sam i rođena. Srednju školu sam završila u Zenici, smjer gimnazija. Nakon završetka gimnazije odlučila sam upisati fakultet u Sarajevu i to smjer matematika jer sam se na tom području najbolje pokazala u gimnaziji. Međutim tu se nisam pronašla jer negdje potajno u meni su se nalazili skroz drugi ”kreativni” snovi koje mogu kazati sada i živim kroz svoj posao.

Kako ste došli na ideju o kreiranju vlastitoga brenda?

Brend ”Cibela” nastao je prije 4 godine, na početku su to bile jednostavne modne kreacije, ali kreiranjem, isprobavanjem, analiziranjem reakcija drugih danas iza ovog imena stoje različiti odjevni komadi za svačiji ukus i stil. S obzirom da se okruženje i potrebe mijenjaju, a kako biste bili u koraku s tim morate osluškivati te potrebe i ”ispunjavati” ih.

Odvažili ste otvoriti i salon “Cibela”, možete li nam nešto reći o procesu otvorenja salona?

Prije dvije godine svjetlo dana ugledao je i Salon ”Cibela” na kojem sam marljivo radila i smatram da sam se time odvažila i napravila korak naprijed u našoj maloj sredini gdje se malo vjeruje u uspjehe. Ne trebamo dozvoliti da strah ograničava naše mogućnosti. Smatra da je prvi korak ka uspjehu u poslu naša posvećenost, to je ujedno i moja poruka mladim ljudima.

Postoji li nešto od kreacija šti bi posebno istaknuli?

Kao dosadašnji uspjeh istaknula bih hit ”scrunchies” gumice iz 80-ih koje su ponovno osvojile modnu scenu i probudile nostalgiju kod mnogih djevojaka, a koje sam upravo zajedno sa svojim timom i ja izrađivala te je kvalitet gumica koje izlaze iz moje radionice prepoznat pored svih mojih kupaca i od strane naše domaće uspješne tvrtke CM-Cosmetic Market u čijim poslovnicama su i dostupne za kupnju. Sve proizvode i naše novitete možete pratiti i kupiti putem našeg aktivnog instagram profila cibela design kao i web stranici www.cibeladesign.com