Vijesti iz BiH

Inspektori otkrili 71 neprijavljenog radnika u FBiH

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u četvrtak na širem području FBiH obavili brze kontole i do 20 sati su ih izvršili  217. Kako je priopćeno, kontrolama su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost igara nasreću, trgovine ugostiteljstva…

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavom i zapošljavanja radnika na crno. U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 71 neprijavljenih radnika, 64  obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune 10 obveznika koji nisu imali fiskalni uređaj i 15 objekta koji su radili bez odobrenja za rad.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćeno je 32 objekata i u 163 inspekcijska nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 325.261,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

vecernji.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend