Lokalne vijesti

I viteški liječnici u štrajku upozorenja

S obzirom na stalna odgađanja početka pregovora oko kolektivnog ugovora između Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH, s jedne strane, te Federalnog ministarstva zdravstva i kantonalnih ministarstava zdravstva s druge strane, Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije, sukladno Odluci Skupštine Sindikata, danas je proveo polusatni štrajk upozorenja u zdravstvenim ustanovama na području F BIH, gdje je Sindikat doktora organiziran.

Štrajku upozorenja pridružilo se i dvadesetak doktora medicine i stomatologije, zaposlenih u Domu zdravlja Vitez, organiziranih u vitešku podružnicu ovog Sindikata, koji su u terminu od 10 do 10,30 sati, izlaskom ispred Doma zdravlja, ukazali na problem oko odgađanja početka pregovora sa Sindikatom, te na, kako navode, ponižavajući položaj u kojem se nalaze.

Dr. Nemanja Lalović, predsjednik viteške podružnice Sindikata doktora medicine i stomatologije, inače liječnik zaposlen u Domu zdravlja Vitez, kaže kako je današnji štrajk upozorenja organiziran s ciljem skretanja pažnje i ukazivanja na problem oko odgađanja početka pregovora s našim sindikatom.

„Štrajk upozorenja je organiziran da se što prije uspostavi dijalog kako bismo na razuman i korektan način otpočeli rješavanje problema vezanih za status doktora, koji je trenutno u našem društvu ponižavajući i poražavajući, kao i da se zbog raznih špekulacija dokažemo da smo ozbiljna i respektabilna organizacija, koja traži svoje mjesto u sistemu odlučivanja u zdravstvu. To mjesto zaslužujemo, s obzirom  da smo nositelji zdravstvenog sistema. Naš Sindikat ima reprezentativnost da zastupa djelatnost doktora medicine i stomatologije s obzirom da je 15.11.2016. godine istekao rok važenja kolektivnog ugovora koji se odnosio na nas“, kazao je dr. Lalović.

Prema njegovim riječima, ima naznaka da se stvari kreću nabolje. „Danas je naše izaslanstvo pozvano na razgovor u Federalno ministarstvo i nadamo se povoljnom rješenju. U ovisnosti od današnjeg razgovora s resornim ministarstvom, ovisit će i naše daljnje aktivnosti“, zaključio je dr. Nemanja Lalović, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije, podružnica Vitez, naglašavajući kako bi se, u slučaju potrebe, i tijekom štrajka upozorenja ugroženim pacijentima, pružila liječnička pomoć.

Inače, kantonalnu organizaciju Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije KSB na sastanku s Federalnim ministarstvom predstavlja njena predsjednica i liječnica iz Viteza, dr. Ana Šimunović.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend