Lokalne vijesti, Sport

I ekipe iz Viteza u Sarajevu na Sportskim igrama mladih

Ispred Sportske dvorane u Vitezu na put u Sarajevo ispraćene su ekipe Izvor mladosti , Viktorijini anđeli, te OKK Vitez, koji će učestvovati na Sportskim igrama mladih, a nakon što su odnijeli laskave titule najboljih na takmičenju održanom u Vitezu.

Ovo je jedna pozitivna priča, te način da se mališani i tokom raspusta druže, zabavljaju i takmiče. Kontinuirano povećanje broja učesnika na području općine Vitez najbolje govori koliko su Sportske igre mladih bitne za našu djecu.
Na ovogodišnjim igrama mladih učestvovat će više od 1.800 djevojčica i dječaka iz svih dijelova naše zemlje.
Takmičenja će se održavati na sportskim terenima dvorane „Ramiz Salčin“ Mojmilo, Gimnazije Dobrinja – V Gimnazije, ispred Sarajevo City Centra te na sportskim terenima u Halilovićima.
Mališani će u dvije smjene finala imati priliku odmjeriti snage u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, šahu, atletici te igri između dvije vatre, a svi oni koji pobijede na finalnom takmičenju u Sarajevu, učestvovat će na Međunarodnom takmičenju Igara u Splitu.
Našim ekipama želimo puno zdravlja, uspjeha, sreće, zabave i druženja, te da na najbolji način predstave naš grad na finalnom takmičenju i ostvare najbolje rezultate.

(opcinavitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend