Glazbene vijesti

‘Hvala ti zemljo, hvala ti mati’ – nova pjesma posvećena voljenoj domovini!

Najveća vrlina koju čovjek može posjedovati je zahvalnost za sve što ima, a Blanka Došen odlučila ju je izraziti pjesmom ‘Hvala ti zemljo, hvala ti mati’ koju je posvetila domovini, ali i svim značajnim ženama u njezinom životu kao što i sama kaže.

‘Pjesma je posvećena domovini kroz opis ljubavi i ljepote prema majci, kćeri, sestri, prijateljici, a meni je domovina iznjedrila žene koje najviše volim, majku, kćer i prijateljice’, rekla je Blanka, te dodala kako im uvijek treba prilaziti s poštovanjem i divljenjem jer su izvor našeg života i utočište.

‘Hvala ti zemljo, hvala ti mati, nova je pjesma koju je ponosno predstavila na ovogodišnjem festivalu pjesama Podravine i Podravlja u Pitomači. Ovo je ujedno i Blankina prva pjesma koju je posvetila svojoj domovini.

Dugo godina sam tražila tematiku posvećenu na tako romantičan način domovini i ovo je ujedno moja prva pjesma posvećena našoj majci roditeljici – Hrvatskoj. Onaj tko se srami svog podrijetla i jezika, tko zaboravlja gdje mu je dom, uz svo blago svijeta je kao ptica bez gnijezda, kao nebo bez zvijezda’, zaključila je Blanka.

U svojoj bogatoj karijeri, iza sebe je ostavila trag mnogobrojnih pjesama kao što su ‘Suze sjećanja’ i duet s Mladenom Medakom Gagom, ‘Milostinju u ljubavi ne primam’, ‘Pjesma za tebe’, ‘Probali sve smo’, te duet s Cecilijom ‘Ja samo želim zagrljaj’, kao i nedavno izdani singl ‘Zrela ljubav’, za koji smo sigurni da će biti jednako prihvaćen u publici.

Za kraj vas još samo možemo pozvati da poslušate ‘Hvala ti zemljo, hvala ti mati’, novu pjesmu Blanke Došen i sve ono što nam poručuje kroz nju.

Autor glazbe: Stjepan Rudinski

Autor teksta: Draga Vranješ Vargović

Autor aranžmana: Stjepan Rudinski

Glazbeni producent: Stjepan Rudinski

Foto: Privatni album Blanke Došen

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend