Glazbene vijesti

Huljić otkrio s kime mu je najteže surađivati, a progovorio i o ‘cajkama’

Tonči Huljić je u najnovijem intervjuu otkrio s kojim pjevačem je imao najtežu suradnju, ali i kakvo mišljenje ima o “cajkama”.

Neupitno jedan od najutjecajnijih tekstopisaca i skladatelja, Tonči Huljić, koji je zaslužan za lansiranje karijera mnogih glazbenih zvijezda na hrvatskoj estradi, konačno je odlučio progovoriti o suradnjama koje su mu teške i bira li izvođače u odnosu na odsustvo skandala tijekom njihove karijere.

– Svaki put kad počnem pisati pjesme za Petra Grašu, poželim odustati (smijeh). On je jako specifičan i ima specifičan smisao za humor, a naš odnos bazira se na međusobnom vrijeđanju. U Dalmaciji važi pravilo po kojem ako nekog više vrijeđaš, to znači da ga više voliš. Ljudi koji dođu sa strane i vide naš razgovor misle da smo na pragu tuče – rekao je za Kurir Tonči. Kaže u nastavku da je toliko pjesama napisao da više ne zna što bi mogao pisati, a s druge strane mora pratiti trendove i sa svojim suradnicima uspio je nadvladati sve što je vrijeme donijelo.

Na pitanje o odabiru izvođača s kojima surađuje i ovisi li to o tome jesu li ih prethodno pratili skandali poručuje da “on ima nos za prepoznavanje osoba kojima nisu potrebni skandali i afere”.

– Nije im to potrebno i jednostavno su u svojoj potrebi da rade na glazbi i onome što osjećaju. Možete imati pompu iza i ispred sebe. Možete fotografirati grudi i stražnjicu, ali kada to padne, što ostaje? Možda veći broj grudnjaka. Evo, pogledajte Grašu. Pustio je bradu i izgleda tako kako izgleda, ali mu to nije naškodilo – obrazložio je Tonči kroz smijeh te otkrio zašto rijetko posjećuje koncerte svojih kolega.

(www.vecernji.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend