Hrvatsko proljeće Središnje Bosne započinje s “Taximetrom”

Deveto izdanje kulturne manifestacije “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” svečano će započeti kazališnom predstavom “Taximetar” u utorak, 19. ožujka, s početkom u 20 sati, u Hrvatskom kulturnom centru “Nova Bila” u Travniku.

Ova manifestacija, koja slavi kulturu Hrvata iz Bosne i Hercegovine, i ove godine okupit će brojne umjetnike i ljubitelje kulture.

Deveto izdanje kulturne manifestacije “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” svečano će započeti kazališnom predstavom “Taximetar” u utorak, 19. ožujka, s početkom u 20:00 sati, u Hrvatskom kulturnom centru “Nova Bila” u Travniku.

Ova manifestacija, koja slavi kulturu Hrvata iz Bosne i Hercegovine, i ove godine okupit će brojne umjetnike i ljubitelje kulture.

Predstava “Taximetar” je plod suradnje Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik. Autor djela, Goran Vojnović, stvorio je intrigantno kazališno ostvarenje u kojem glavne uloge tumače priznati profesionalni glumci Matej Baškarad i Marko Mirković. Za izvršnu produkciju zaduženi su Ivan Sajević i Anto Bilić, čije iskustvo jamči visoku kvalitetu predstave.

Ovogodišnje “Hrvatsko proljeće” proširit će svoje djelovanje na najmanje dvanaest općina, uključujući Travnik, Vitez, Kiseljak, Kreševo, Fojnicu, Busovaču, Jajce, Uskoplje, Novi Travnik, Bugojno, Dobretiće i Žepče. Organizacija ovog velikog kulturnog projekta je u rukama Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB, koji obećava raznovrstan kulturno-umjetnički program. Posjetitelji će imati priliku uživati u koncertima, kazališnim predstavama, izložbama likovnog stvaralaštva i promocijama knjiga.

Izdvajamo jedinstvenu priliku da svi programi “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne” budu dostupni javnosti bez naknade, što ovu manifestaciju čini posebnom u odnosu na druge festivale u BiH. Pozivamo sve ljubitelje kulture i umjetnosti da iskoriste ovu priliku i postanu dio bogatog kulturnog programa koji će oživjeti Središnju Bosnu ovog proljeća.