Kultura

„Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ u Travniku: LJUBUŠKI – OAZA U SVJETLU

Šesto izdanje kulturno-umjetničkog festivala “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.” ove godine započelo je u Novom Travniku izvedbom predstave “Vukovarsko svijetlo”.

“Proljeće” će tako, kao i ranijih godina,  stići u Travnik, Uskoplje, Vitez, Busovaču, Kreševo, Fojnicu, Kiseljak, Žepče, Usoru, Bugojno te najmanju općinu u FBiH – Dobretiće. Pored općina županija Središnja Bosna i Zeničko-dobojska, Hrvatsko proljeće gostuje i u Hercegbosanskoj, odnosno, Tomislavgradu, te po prvi puta u šest godina trajanja festivala u Sarajevu.

LJUBUŠKI: OAZA U SVJETLU

U Travniku će u subotu, 18. svibnja biti održana izložba slika o Ljubuškom kao i čitanje djela Petra Barbarića pod nazivom „LJUBUŠKI: OAZA U SVJETLU“. Organizator događaja kao i cjelokupne manifestacije je Županijski odbor Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna, a partneri su Udruga Uzor i Udruga Klik.

Izložba će se održati u Auli KŠC-a u Travniku s početkom u 19 sati, valja istaknuti kako je ulaz na sve događaje u okviru Hrvatskog proljeća Središnje Bosne slobodan što ga izdvaja od ostalih festivala sličnog karaktera. Kultura svima, neformalno je geslo ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB, organizatora  festivala.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend