Glazbene vijesti

Hrvatski producentski tim PlayOne i dobitnik Grammyja rade na albumu legendarne grupe Simple Minds!

Nakon prošlogodišnje suradnje s poznatom britanskom grupom Simply Red, hrvatski producentski tim PlayOne (Darko Juranović D’Knock, DJ Fresh Jay i Zvonimir Dusper Dus) nastavlja nizati nove uspjehe. Prošlog su tjedna, u studiju Darka Juranovića u Zagrebu, ugostili jednog od najvećih svjetskih producenata i dobitnika Grammyja – Andyja Wrighta, poznatog po radu s megapopularnim svjetskim izvođačima, kao što su Simple Minds, Eurythmics, Annie Lennox, Natalie Imbruglia, Luciano Pavarotti, Simply Red, Jeff Beck i mnogi drugi.

Povod Andyjevog dolaska u Zagreb bio je završetak novih verzija 12 najvećih hitova legendarne grupe Simple Minds, na čemu PlayOne intenzivno radi zadnjih pola godine. Ono što je posebno vrijedno spomena je činjenica da je Andy Wright, kao producent grupe Simple Minds od samih početaka njihove karijere, izabrao upravo D’Knocka, DJ Fresh Jaya i Zvonimira Duspera kao svoje suradnike na ovom velikom projektu. Naime, radi se o nanovo odsviranim i otpjevanim hitovima Simple Mindsa s aranžmanskim inovacijama, za koje su zaslužni Andy Wright i PlayOne.

Pored ovih 12 radijskih verzija, PlayOne je napravio i dodatnih 12 extended verzija spomenutih hitova, kao i posebne klupske remixeve koji će imati ekskluzivnu promociju od strane managementa grupe Simple Minds, jer njihov izvorni zvuk dočaravaju u jednom potpuno novom ruhu.

Izvršna producentica ovog, kao i svih dosadašnjih projekata na kojima je PlayOne surađivao s Andyjem Wrightom, je Petra Crnetić, koju je Andy odabrao kao agenticu za područje jugoistočne Europe. Važan dio managementa PlayOnea je i produkcijska kuća “Svijet Produkcije”, dok se za diskografski dio brine Hit Records.

Dokaz da su Andy i članovi grupe Simple Minds izuzetno zadovoljni s dosadašnjim radom hrvatskih producenata, je činjenica da će s njima surađivati i na nekim od pjesama s njihovog akustičnog albuma, kao i na nekoliko singlova s njihovog novog albuma koji će izaći krajem 2017. godine.

Grupa Simple Minds sljedeće godine slavi 40 godina svoje glazbene karijere i povodom toga pripremaju nekoliko izdanja i spektakularnu turneju. Dobro je poznato da su Simple Minds jedan od najuspješnijih britanskih bandova svih vremena, koji su utjecali na rad mnogih svjetskih bandova i izvođača općenito. Neki od njihovih najvećih hitova, poput ‘Don’t You (Forget About Me)’, ‘Alive & Kicking’, ‘Waterfront’, ‘Sanctify Yourself ‘, ‘Promised You A Miracle’, ‘Belfast Child’ itd. i dan danas su nezaobilazni dio radijskog etera diljem svijeta.

Koliki je ovo uspjeh za PlayOne, govori i činjenica da su pozvani na predstavljanje svih spomenutih izdanja u London, a u tijeku su i pregovori s managementom grupe Simple Minds da PlayOne otvara njihove koncerte na nadolazećoj turneji.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend