Sport

Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini – neće igrati sa Španjolskom i Engleskom

Maestralnom pobjedom nad Grčkom u baražu, Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Rusiji. Pobjedom Perua protiv Novog Zelanda kompletiran je broj od 32 reprezentacije koje će 2018. godine nastupati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

 

 

Iz Europe su plasman osigurale reprezentacije Belgije, Engleske, Francuske, Njemačke, Islanda, Poljske, Portugala, Srbije, Španjolske, Hrvatske, Švicarske, Švedske, Danske, kao i domaćin Rusija, a od visokorangiranih reprezentacija sa Starog kontinenta na smotru najboljih nisu se plasirale Italija i Nizozemska.

Iz Južne Amerike plasman u Rusiju osigurale su reprezentacije Brazila, Argentine, Kolumbije, Urugvaja i Perua, a najveće iznenađenje predstavlja činjenica da se Čile kao deveta reprezentacija svijeta nije plasirao na Svjetsko prvenstvo. Iz Azije plasman na smotru najboljih osigurali Iran, Japan, Saudijska Arabija i Južna Koreja.

Prvi kontinent koji je dao sve predstavnike bila je Afrika, a nakon ranijih Egipta i Nigerije sudjelovanje u Rusiji osigurali su Tunis, Maroko i Senegal. Porazom Hondurasa od Australije, Srednja Amerika ostala je na samo tri predstavnika u Rusiji (Kostarika, Panama i Meksiko), a možda i najveće iznenađenje predstavlja činjenica da SAD koje su na 27. mjestu FIFA-ine rang liste nisu osigurale plasman u Rusiju.

Debitanti na Mundijalu u Rusiji će biti reprezentacije Islanda i Paname.

Prema ovom rasporedu, jakosne grupe trebale bi izgledati ovako:

Prvi šešir: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska

Drugi šešir: Španija, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj i Hrvatska

Treći šešir: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal i Iran

Četvrti šešir: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja i Saudijska Arabija.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend