Glazbene vijesti

Hrvatska predstavnica Nina Kraljić plasirala se u finale Eurosonga

Hrvatska predstavnica Nina Kraljić izvest će pjesmu “Lighthouse” i u finalu 61. Eurosonga u Stockholmu u koje se plasirala u utorak navečer na prvoj polufinalnoj večeri kad su nastupili predstavnice i predstavnici 18 zemalja, a njih deset, među kojima je i hrvatska predstavnica, izborili su nastup u subotnjemu finalu. 

– Sad samo još malo u šoku. Nažalost, bilo je ljudi u Hrvatskoj koji nisu htjeli da uspijemo, eto im sada. Uistinu smo htjeli ući u finale jer Hrvatske u njemu nije bilo već sedam godina. Jako sam ponosna na nas, na moj tim, na moje ljude, na sve što smo učinili i sve koji su mi dali podršku – rekla je Nina Kraljić na konferenciji za novinare nakon polufinala.

Osim hrvatske predstavnice, u finale su se plasirali i predstavnice i predstavnici Azerbajdžana, Rusije, Nizozemske, Mađarske, Austrije, Armenije, Češke, Cipra i Malte.  

Nina Kraljić, koju javnost poznaje i kao pobjednicu prve sezone HRT-ova showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, nastupila je peta od ukupno 18 nastupa koliko ih je bilo u prvom polufinalu. Redom nastupili su predstavnice i predstavnici – Finske, Grčke, Moldavije, Mađarske, Hrvatske, Nizozemske, Armenije, San Marina, Rusije, Češke, Cipra, Austrije, Estonije, Azerbajdžana, Crne Gore, Islanda, Bosne i Hercegovine i Malte.

Uz Ninu Kraljić nastupili su prateći vokali – Andrej Babić, Danijela Večerinović, Lino Lacmanović Ćućić i Martina Majerle, a njihovim nastupom, Hrvatska se, nakon dvije godine, vratila u natjecanje za pjesmu Eurovizije. Nina je nastupila u haljini futurističkog izgleda modnoga dizajnera Jurja Zigmana, teškoj 18 kilograma, a na njezinoj izradi peteročlani tim radio je dva i pol tjedna.

Ususret nastupu u polufinalu Nina Kraljić osvojila je titulu “Miss Eurosonga”koju joj je dodijelio portal ESCKAZ – (Eurovision Song Contest Knowledge A to Z) zbog, kako je istaknuto, “njezine unutarnje i vanjske ljepote”. Titulu mistera Eurosonga ponio je pak mađarski predstavnik Freddie.

 

 

 

(Izvor: 24 sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend