Regionalne vijesti, Sport

HRT izgubio prava na utakmice ‘vatrenih’ nakon SP-a u Rusiji?

Komercijalna televizijska postaja Sport Klub pomela je konkurente u borbi za prava emitiranja reprezentativnih utakmica nakon SP-a u Rusiji u Hrvatskoj i drugim zemljama bivše države.

 

Hrvatska radiotelevizija mogla bi ostati bez prava prijenosa na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za utakmice Lige nacija, kvalifikacija i glavnog turnira Europskog prvenstva 2020., kvalifikacija za SP 2020. te drugih utakmica!

Uefa je, naime, prošli tjedan objavila popis televizijskih kuća s kojima je potpisala ugovore o otkupu prava na emitiranje utakmica spomenutih natjecanja, a HRT-a tamo – nema.

U Hrvatskoj, kao i u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, prava je otkupila komercijalna TV-postaja Sport Klub, koju se može pratiti samo putem odabranih kablovskih, satelitskih i IPTV-operatera – dakako, uz nadoplatu.

Još smo ljetos pisali o borbi za ovaj paket televizijskih prava na utakmice “vatrenih”. Urednik sportskog programa HRT-a Stjepan Balog tada nam je rekao kako su iz javne televizije poslali “jako izdašnu ponudu”, no ona očito nije bila dovoljno izdašna…

HRT-u ostaje još mogućnost dogovora sa Sport Klubom da otkupi dio utakmica iz tog paketa kao što je, primjerice, napravio za prošli EuroBasket. Ipak, s Prisavlja se još nisu oglasili po tom pitanju.

Utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji tako bi, na žalost svih navijača “vatrenih”, mogle biti posljednje koje ćemo moći gledati na nacionalnoj dalekovidnici – odnosno, na programu dostupnom (free-to-air) svakom domaćinstvu u Hrvatskoj.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend