Regionalne vijesti

HERCEG NOVI: Uhićen Sarajlija, prodavao lažne diplome

Državljanin Bosne i Hercegovine R. S. (56) iz Sarajeva, s boravištem u Herceg Novom, uhićen je u tom crnogorskom gradu pod sumnjom da je dvojici Novljana prodao lažne diplome o završenoj srednjoj školi te da je od njih zauzvrat uzeo iznos od 2650 eura.

Kako je priopćeno iz crnogorskog MUP-a, nakon provedenih operativno taktičkih policijskih mjera i radnji, uhićen je R. S. iz Sarajeva, s boravištem u Herceg Novom, kojemu se na teret stavlja da je izvršio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Sumnja se da je uhićeni 2013. godine prodao N. A. i I. V. iz Herceg Novog lažne i neistinite školske isprave – diplome o završenoj srednjoj školi, koje su navodno izdane od dvije srednje stručne škole iz Sarajeva.

Za taj nezakonit posao R. S. je, kako se sumnja, od N. A. naplatio 1500 eura, dok je od I. V. uzeo 1150 eura.

Policijski službenici provjerom su, preko Ministarstva prosvjete Crne Gore, utvrdili da su sporne diplome krivotvorene.

N. A. i I. V. prethodno su dvije krivotvorenee diplome priložila kao prave mjerodavnom organu radi nostrifikacije, kada se i posumnjalo da se radi o krivotvorinama i tada je o tome obaviještena policija.

Službenici Centra sigurnosti Herceg Novi poduzimaju aktivnosti na prikupljanju podataka i identifikaciji eventualno drugih osoba koje bi se mogla dovesti u vezu s tim događajem, stoji u priopćenju.

/Fena/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend