Vijesti iz BiH

HDZ BiH: U narednom razdoblju doći će do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je 22. sjednica Predsjedništva na kojoj se raspravljalo o više aktualnih tema. Predsjedništvo HDZ-a BiH najprije je uradilo analizu rada za 2017. godinu te plan za 2018. godinu.

 

Plan rada stranke za tekuću godinu prezentirali su voditelji organizacijskih cjelina HDZ-a BiH i to: Mladeži, Zajednice žena, Kluba utemeljitelja, Političke akademije te  Odbor za branitelje.

Također, na sjednici je utvrđen i kalendar aktivnosti za 2018. godinu. Zaključeno je kako će se kroz stranačku infrastrukturu, svi planovi ugraditi u zajednički plan izbornih aktivnosti, odnosno plan za izbornu kampanju.

Na sjednici je izvršen presjek političkog stanja, te je razgovarano o pripremama za predizborne aktivnosti, s ciljem skretanja pozornosti na važnost izmjena i dopuna Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda u BiH, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, da konstitutivnost zaživi sukladno odlukama Ustavnog suda i da se Bosna i Hercegovina napokon okrene europskoj budućnosti.

Predsjedništvo je ponovno iskazalo uvjerenje kako će u narednom razdoblju doći do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Na sjednici je zaključeno kako će se u narednom razdoblju voditi razgovori s predsjednicima stranaka u BiH vezani za aktualnu političku situaciju.

(Ured za informiranje HDZ-a BiH)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend