Glazbene vijesti

Hari Mata Hari: Novi album ispunjen romantikom i vedrinom

Njegove pjesme gotovo uvijek nadahnjuju srce i dušu, a jedan od najpoznatijih regionalnih kantautora i pjevača, generacije obožavatelja nije iznevjerio ni ovoga puta.

Hari Mata Hari, nakon dugih i kreativnih sedam godina od posljednjeg nosača zvuka, predstavlja novi album ‘Ćilim’, u izdanju Hit Recordsa.

‘Staromodan tip’, ‘Previše si blizu’, ‘Još me plašiš’ duet s Elenom Risteskom ili naslovna ‘Ćilim’, neke su od 11 potpuno novih pjesama koje su našle svoje mjesto na albumu, a koji će se u prodaji naći od srijede, 20.07.2016.

Za rad na pjesmama Hari ističe kako je okupio brojnu, staru ali i novu autorsku ekipu, od Zagreba, Beograda, Skopja i Sarajeva. ‘Na albumu se nalazi za svakoga po nešto, od balada preko romantike, do čiste vedrine’, što je, kaže, najbolji opis nadolazećeg albuma.

Govoreći o sedmogodišnjoj pauzi između dva albuma, Hari ističe kako je, zbog brojnih obveza, putovanja te koncerata diljem regije i svijeta, kreativni dio dolazio polako: ‘Uvijek imam puno kombinacija, sto aranžmana i svaka od ovih pjesama s albuma je imala pet verzija. Trebalo je to i snimiti i raditi. Jednostavno je trebalo vremena’.

Uz sve obožavatelje, ‘Ćilim’ je, zaključuje Hari, posebno posvećen njegovim unucima i obitelji koja je godinama imala razumijevanja za njegov  posao i putovanja: ‘Kažu da je čekanje ljubav…ako je tako, onda je nakon ovih godina vaše iskrene ljubavi i našeg stvaranja sletio ćilim šareni…Moja je ljubav u tom ćilimu koji sam tkao sedam godina za vas.’

Ćilim’ je Hari najavio prije nekoliko tjedana istoimenom pjesmom i spotom, u kojoj, kao i u cijelom albumu uostalom, posebno do izražaja dolazi njegov jedinstveni pjevački izražaj. Naslovna pjesma s albuma u kratkom je roku osvojila regionalne radijske i televizijske top liste.

Novi album ‘Ćilim’ Hari Mata Harija u prodaji potražite od srijede, 20.07.2016., u svim boljim prodavaonicama nosača zvuka.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend