Lokalne vijesti

Hapšenje u Jajcu: S. H. preko Facebooka od 10-godišnjakinja tražio eksplicitne fotografije pa ih ucjenjivao

Policijski službenici Federalne uprave policije su  16. januara 2018. godine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, izvršili pretresne radnje na području općine Jajce u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela „iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“ i „ucjena“.

 

Prilikom pretresa identifikovana je osoba S. H. iz Jajca, koja je u potpunosti priznala izvršenje navedenih krivičnih djela te je tom prilikom izjavila da je u protekle tri i po godine preko društvene mreže Facebook, kreirajući lažne korisničke profile stupala u kontakt s djevojčicama starosne dobi od oko 10 godina, te ih obmanjivala i zahtijevala od njih da naprave seksualno eksplicitne fotografije, nakon čega bi ih ucjenjivao da će iste javno objaviti ukoliko ne nastave sa daljim sačinjavanjem navedenih fotografija.

Osobu S. H. uhapsili su policijski službenici FUP-a te će je u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend