Gusti snijeg od jutra pada u Krajini, promet usporen

Dugo najavljivana promjena vremena i pad temperatura, počeli su polako dobija  početne obrise, pa tako na sjeverozapadu Bosne već pada snijeg.
U Bosanskoj krajini od ranih jutarnjih sati, prvi put ove godine, pada gusti snijeg, a bijeli pokrivač već se formirao na livadama, krovovima kuća, ali i saobraćajnicama.

Vozila se kreću nešto sporije, a promet je umjereno otežan na pojedinim dionicama zbog smanjene vidljivosti.

Iz BIHAMK-a su istakli da se snijeg zadržava na kolovozima na putnim pravcima Ripač-Vrtoče- Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac- Oštrelj- Drvar, zbog čega apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode uvjetima na putu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas su najavili oblačno vrijeme sa padavinama u cijeloj zemlji. Najjače padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati do jutarnjih sati u utorak. Temperatura zraka će postepeno opadati od Krajine prema istoku zemlje i kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

Od večernjih sati i tokom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne. Snijeg se ne predviđa na krajnjim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama.

Predviđa se i visina sniježnog pokrivača od 5 do 15 centimetara. Od dijela centralne Bosne prema zapadu i Krajini sniježni pokrivač može biti i viši.