Pjesme

Grupa Disident snimila peti singl, pjesmu “Ekološka”

Peti singl Disidenta, pjesma “Ekološka”, svoju je radijsku premijeru imao danas u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja na drugom programu Hrvatskog Radija!

‘Naša nova pjesma, jednostavno nazvana ‘Ekološka’ zbog tematike kojom se bavi, upravo je ispečena u ‘Zg Zvuk’ kuhinji našeg producenta Hrvoja Prskala Vidre! Dok je ovako svježu i vruću preslušavamo, moram priznati da sam zadovoljan rezultatom. Kao i uvijek do sada, Vidra je posložio sve instrumente u pjesmi da nepogrešivo odražavaju Disident zvuk. Od bubnja koji stvara savršenu bazu ritma, preko basa i gitara koje pumpaju i zajedno tvore prelijepe melodije, pa sve do klavira koji na refrenu ostavlja neizbrisiv trag!” komentira Sanjin Ban, frontmen Disidenta i autor teksta novog singla, “Ovim putem zahvaljujemo Karli, koja je autorica klavirske teme na refrenu, i Petri koja je istu snimila te, naravno, Vidri koji je predložio takav ritam i odveo nas u neke nove vode. Bez njih, refren ove pjesme nebi bio to što je…”

I dok novi singl kreće u osvajanje radijskog etera, Disident su već započeli snimanje i pratećeg konceptualnog video spota, čija je premijera najavljena uoči Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22.travnja. Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.

Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

“Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!” govore Disident.

Početkom 2011. predstavljaju prvi singl ‘Pop Miro’ kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom ‘Šaka riže na dan’ kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom. Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma ‘Anna’ koju bend opisuje riječima “okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna”. Stih “Iskoristi dan da ostvariš svoj san” motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme – ‘Život je’.

Izvor: cmc.com.hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend