Svijet, Vijesti iz BiH

Građani BiH za doček Nove godine u Rimu tražili mjesto više

Iako su Budimpešta, Beč i Venecija destinacije za koje su se bh. građani najviše opredijelili da provedu najluđu noć, ima i onih koji će Novu godinu dočekati na ugodnih 25 stepeni u najdinamičnijoj arapskoj metropoli – Dubaiju.

 

“Dubai i Rim su već tradicionalni aranžmani koje organizujemo i možemo reći da su vrlo uspješno razgrabljeni. Ove destinacije su vrlo rado viđene i posjećene, čak se za Rim tražilo i mjesto više. Dubai je građanima zanimljiv jer se sad tamo mogu i kupati, a potpuno je drugačiji ambijent”, navode iz sarajevske turističke agencije “Relax tours”, dodajući da i za Instanbul vlada veliko interesovanje.

Navode da njih 50 čeka petak da poleti za Rim po cijeni od 595 KM, dok je grupa od 30 ljudi spremna da istog dana krene na osmodnevni novogodišnji boravak u Dubaiju, koji košta 1.599 KM.

Neke turističke agencije kažu da su naši građani pokazili slabiji interes za proslavljanje Nove godine u evropskim i svjetskim metropolama.

“Prethodnih godina je vladalo veće interesovanje Banjalučana za proslavu Nove godine van naših granica, ali ove su se odlučili da taj novac ostave za zimovanje, pa su zato naše ponude za zimovanje skoro pa bukirane. Čak se više rezervišu ljetovanja nego novogodišnji dočeci”, kažu iz banjalučke turističke agencije “Sebastijan”.

Iz “Semberija transporta” Bijeljina kažu da su obje ponude koje imaju, Budimpešta i Beč, brzo razgrabljene jer su omiljena odredišta naših građana.

“Sva mjesta su popunjena, a najveća zainteresovanost je za individualne aranžmane, kolektivnih nema. A najviše putnika imamo iz Bijeljine, Brčkog, Zvornika i Vlasenice”, navode iz ove agencije.

Da su se brojni građani naše zemlje opredijelili da Novu godinu dočekaju sa svojim najdražima u nekim od evropskih gradova, potvrđuju i u dubičkoj turističkoj agenciji “Vuković”.

Kažu da su Venecija i Budimpešta najpopularnije destinacije.

“Čak 70 mjesta u našim autobusima je rezervisano za Budimpeštu, 60 za Veneciju, a zasad za Pariz imamo oko 30 zainteresovanih. Cijene se kreću od 135 KM za Veneciju, 200 KM za Budimpeštu, do 449 KM za Pariz”, navode iz ove agencije, dodajući da putovanja uključuju prenoćišta, vodiče i kompletnu organizaciju puta.

(Nezavisne novine)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend