Glazbene vijesti

Glas Vinka Coce ponovno u eteru

Vinko Coce za života je snimio pjesmu “Odnija me život” koja u radijske etere dolazi na dan obljetnice njegove smrti.

Premda trogirski slavuj Vinko Coce nije s nama već dugih 7 godina, u srcima je i mislima mnogih, a njegove pjesme i dalje odzvanjaju dalmatinskim kalama. Janji Coce drago je da se njezinu suprugu Vinku i dalje posvećuje pozornost u glazbenom svijetu.

Na obljetnicu njegove smrti Scardona je odlučila objaviti pjesmu “Odnija me život” koju je napisao Ante Padovan, a još za života otpjevao Vinko. Pjesmu su naime već izvodili klape Drid i Kampaneli i njome osvojili nagradu na Večerima dalmatinske pisme. Trogirski ju je slavuj čuo potom na lokalnom radiju i poželio snimiti. I bi mu ostvareno zahvaljujući Anti Padovanu, koji ju je do današnjih dana čuvao.

Sretan što je pjesma napokon spremna za eter, Ante nam je opisao nastanak pjesme i suradnju s Vinkom:

Pjesma je nastala prije dvadesetak godina, a ugledala je svjetlo dana 2007. u izvedbi klape Drid na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Tada je u aranžmanu Duška Tambače osvojila 3. nagradu.

Pjesmu sam potom u izvedbi klape snimio u svom studiju, nakon čega se često puštala na radiju Trogiru. Tako ju je i Vinko čuo i poželio je snimiti, što smo i realizirali u mojem studiju početkom 2008.

Glazbeni dio aranžmana napravio je Duje Ivić, a za vokalne se dionice pobrinuo Duško Tambača. Bubnjeve je svirao Ivica Bilić, bas Davor Ergo, klavijature Duje Ivić, prateće vokale Robert Dugi. Ja sam snimao i miksao.

Prisjetio se Ante i svojih susreta s Vinkom:

Kao glazbenik u malom gradu poput Trogira nije bio problem poznavati Vinka. Upoznali smo se na početku njegove karijere kada smo kao mladi bend često svraćali u njegov CD shop, gdje smo mu pokazivali svoje pjesme i tražili savjete. Kasnije smo se znali susretati na humanitarnim koncertima, a i u njegovu domu. Jednom smo zajedno i svirali u konobi! 

Zadovoljstvo guštanja u Vinkovome glasu i interpretaciji svatko treba doživjeti pa nam je drago što pjesmu napokon možemo uputiti radijskim postajama.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend