Kultura

GKM Vitez i “Svastike” ovoga petka u Zagrebu

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez i ove godine nastupaju u Zagrebu, gdje u suradnji s Forumom mladih Udruge bosanskih Hrvata „Prsetn“ sudjeluju u organizaciji humanitarne akcije za djecu bez roditeljskog staranja. Izvrsni mladi glumci iz GKM Vitez, koji su prošle godine predstavom “Šmizle” oduševili ispunjenu Kino dvoranu Forum u SD Stjepan Radić, ovoga puta nastupiti će s novom hit predstavom “Svastike”.

„Predbožićno i božićno vrijeme vrijeme je kada se svi sjetimo potrebitih i manje sretnih. Mi u Forumu mladih Udruge Prsten tu nismo iznimka, no shvatili smo da su pokloni prolazni, igračke se potrgaju, obuća iznosi ali sjećanja ostaju. Upravo stoga, odlučili smo nezbrinutoj djeci iz doma u Sarajevu pružiti nezaboravno iskustvo u najboljoj božićnoj destinacij u Europi i s njima provesti vrijeme igri, priči i šetnji kroz adventske sajmove u Zagrebu. Pružiti tako nešto bilo bi teško bez naših partnera i prijatelja iz GKM Vitez i hvala im na izdvojenom trudu i vremenu. Ovakva sinergija mladih iz Hrvatske i BiH raduje i sretan sam što u svemu tome imam svoje mjesto“, kazao je za portal vitez.info Filip Biškić, predsjednik FM UBH „Prsten“.

Nova urnebesna hit komedija iz kazališne radionice Gradskog kazališta mladih Vitez, predstava „Svastike“, osvaja publiku gdje god da se igra. Višenagrađivana predstava GKM-a Vitez „Svastike“ izvedena je već 15 puta, što na natjecateljskim, što na revijalnim festivalima.

“Iznimno smo sretni što i ove godine imamo priliku biti dio ove humane akcije u suradnji s našim dragim prijateljima iz Foruma mladih Udruge Prsten. Ljubav i sreća su višestruko veći kada se dijele i tim više nas raduje dolazak i nastup u Zagrebu, jer je cilj iznimno plemenit. Ovaj nastup, iako revijalan, znači nam više od bilo kakve nagrade ili priznanja. Veselimo se susretu s dragim prijateljima iz Prstena, kao i divnom publikom u Zagrebu, među kojom se svake godine nađe i značajan broj naših Vitežana. Pozivam sve koji su u prilici da u petak navečer pogledaju predstavu i budu dio ove prekrasne priče”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

predstava „Svastike“ je priča “o ratu” bez pušaka, granata i sličnih naprava namjenjenih za ubijanje. Tu i tamo scenom preleti poneka krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od toga. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove “dom” i ima svega nekoliko stanovnika.

Publika ima priliku pratiti zanimljivu i komičnu obiteljsku priču, te vidjeti zanimljive strategije za osvajanje teritorije u vlastitom domu. Četiri, a u konačnici, možda, i pet žena protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad „protivnikom“. Tko će na koncu biti uspješniji pogledajte u predstavi u ovoj odličnoj predstavi Gradskog kazališta mladih Viteza.

Grafičko oblikovanje uredio je Borislav Sučić, a za glazbu i svjetla zadužena je Berna Mišković. Predstavu je režirala Mirna Matković, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ulaznice možete rezervirati, a i dodatne informacije dobiti na sljedeće kontakte: +385 99 4930 790 / ubh.mladi@gmail.com / prsten@udruga-prsten.hr (rezervacije preuzeti do pola sata prije predstave u petak, ispred kinodvorane Forum)

Prodaja ulaznica: Menza studentskog doma uto-pet (do početka predstave) u vrijeme večere i u prostorijama Udruge Prsten, 8:30 – 19:00, pon-čet, 8:30 – 17:00 petak

Ukoliko ste u Zagrebu, ne propustite ispuniti svoj petak smijehom i podijelite ga s djecom iz sarajevskog doma za nezbrinutu djecu. Osigurajte svoju kartu i budite dio Božićnog duha!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend