Lokalne vijesti

G. Vakuf/Uskoplje: Jedna osoba smrtno stradala, jedna teško povrijeđena

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je jedno krivično djelo.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je  izvršeno 24/25.09.2018. godine na štetu ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici Šehida, općina Travnik, vlasništvo V.V. iz Travnika. Tom prilikom je otuđena određena količina novca i alkoholnih pića.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Travnik došli su do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo A.S. rođen 1984.godine i A.K. rođen 1986.godine, obadvojica iz Travnika.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala i 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Dana 21.11.2018.godine oko 19,30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na lokalnom putu u mjestu Potrlica, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, u kojoj su učestvovali:

1. Putničko motorno vozilo marke „Opel Vectra“, registarskih oznaka E59 T 533, kojim je upravljao J.P. rođen 1996. godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja; i

3. Putničko motorno vozilo marke „Golf 3“, registarskih oznaka M16 T 734, kojim je upravljao R.R. rođen 1997. godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno je stradao vozač R.R, a teže tjelesne povrede zadobio je vozač J.P., koje su konstatovane u Domu zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje, nakon čega je isti upućen na Univerzitetski klinički centar u Sarajevo.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 335 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 224 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 3 vozila.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend