Lokalne vijesti

FUP: Na području KSB slobode lišene tri osobe

U dvije odvojene istrage, službenici Federalne uprave policije su jučer, po naredbama Općinskog suda Travnik na području kantona Središnja Bosna, slobode lišili 3 osobe.

U jednoj akciji slobode su lišene 2 osobe inicijala A.D. i I.D. Ove osobe se, zajedno s osobom inicijala E.M. koja trenutno nije dostupna organima gonjenja BiH, dovode u vezu sa izvršenjem većeg broja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata. U vezi s tim, na 2 lokacije na području Travnika i Novog Travnika su izvršeni pretresi u kojima su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela za koje se navedene osobe sumnjiče.

U drugom predmetu, slobode je lišena 1 osoba inicijala J.J. koja se dovodi u vezi sa izvršenjem većeg broja krivičnih djela, također iz oblasti imovinskih delikata. Izvršen je pretres 1 lokacije u Novoj Biloj u kojem su pronađeni predmeti koji se dovode u vezi sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela i to oružje, municija, novac, mobilni telefoni, SIM kartice, dokumentacija i dr.

Nad osobama lišenim slobode se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu, u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KSB.

Navedene aktivnosti su rezultat višemjesečnih istraga Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva KSB.

(FEDERALNA UPRAVA POLICIJE)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend