Lokalne vijesti

Frizerland i prijatelji u borbi protiv karcinoma dojke!

Karcinom dojke je najčešći uzrok smrti žena od malignih naoplazmi i najčešći pojedinačni uzrok smrti žena u FBiH.

Unatoč napretku dijagnostike i terapije, broj umrlih raste zbog otkrivanja bolesti u uznapredovaloj fazi. Oboljeti nije sramota, niti znači neminovno smrt. Lijepo je pružiti podršku i nadu svim oboljelima, a u isto vrijeme upozoravati na oprez i potrebu edukacije, prevencije i ranog otkrivanja svih malignih bolesti pa i raka dojke. Upravo to uradilo je poduzeće Frizerland iz Viteza, organizirajući druženje, uz stručno predavanje na temu ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Gost predavač, inače stalni suradnik viteške Udruge „Svjetlo“, bio je prim. dr. Harun Drljević, načelnik Odjela za bolesti dojke Kantonalne bolnice Zenica. Nakon vrlo zanimljivog i korisnog predavanja, prim. Drljević dao je izjavu i za naš Radio…

Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza već dugi niz godina, organizirajući različite aktivnosti, ukazuje na činjenicu da rano otkrivanje bolesti i dobra terapija spašavaju život. I u sinoćnjem događaju bili su svojevrsni partner poduzeću Frizerland, a evo što je u povodu Mjeseca borbe protiv karcinoma dojke za naš radio rekla Dragica Jurčević, predsjednica Udruge „Svjetlo“…

U vrijeme pandemije koronavirusa, poduzeće Frizerland se, pridržavajući se svih propisanih mjera, pokazalo odličnim organizatorom jednog ovakvog događaja, ali i društveno odgovornim poduzećem. Naime, ovo nije njihova jedina aktivnost tijekom Mjeseca ružičaste vrpce; organizirali su akciju, kojoj su se pridružile i Ljekarne Katava, a u kojima  se prikuplja pomoć za sve oboljele i bit će dodijeljen udruženjima Svjetlo i Think Pink. Također, prilikom kupovine bilo kojeg modela četke za kosu proizvođača WETBRUSH i OLIVIA GARDEN u bilo kojoj od njihovih  poslovnica u Vitezu, Sarajevu (Importanne centar), Tuzli ili Zenici, 1 KM bit će  donirana udruženjima koja pomažu ženama oboljelima od raka dojke.

Ukoliko posjetite njihove prodajne objekte u Vitezu, Sarajevu i Tuzli pronaći ćete pultove, na kojima su posebno izdvojeni proizvodi za ove akcije, kojima sami možete odrediti „cijenu“ – za odabrani paketić u kutiju ubacite, odnosno donirajte željeni iznos novca.  

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend