Lokalne vijesti, Sport

FOTO: Sjajan ambijent prve večeri Robertova, organizatori se prisjetili tragično stradalih sugrađana

Jedan od najznačajnijih i najpopularnijih turnira u Bosni i Hercegovini koncem prošlog i početkom ovoga stoljeća, Robertovo, ponovno se vratio na scenu, na radost i oduševljenje brojnih ljubitelja nogometa i sporta uopće.

Odmah na početku vrijedi kazati kako je prva večer i više nego opravdala očekivanja, koja su ionako bila velika.

Iznimnu posjećenost upotpunile su i vrlo dobre utakmice, kao i sjajne pojedinačne bravure nekih od ponajboljih igrača malog nogometa iz Središnje Bosne.

Prije svečanog otvorenja turnira organizatori turnira su pozvali sve na minutu šutnje za Roberta Grebenara, po kojemu turnir i nosi ime, ali i za prije nekoliko dana tragično preminule sugrađane, Lorenu Filipović i Ivicu Zvonara. Nakon toga članovi organizacijskog odbora položili su cvijeće i upalili svijeće ispred spomen biste Robertu Grebenaru, a u ime organizacijskog odbora nazočne je pozdravio i svečano otvorio turnir Ivan Sajević. Podsjetimo kako su otkazani svi popratni zabavni događaju na ovogodišnjem turniru.

Kultni turnir ponovno je oživjela grupa mladih entuzijasta iz Mošunja, a s obzirom na uloženi trud i količinu urađenog tijekom protekle godine nema sumnje kako će Robertovu vratiti stari sjaj.

“Presretni smo što sve protiče u najboljem redu. Hvala svim ekipama koje sudjeluju, publici na sjajnoj posjeti, ali i svim sponzorima koji su pomogli da što uspješnije organiziramo turnir. Pozivamo sve naše sugrađane, ali i ljubitelje nogometa iz susjednih općina da tijekom narednih dana posjete Mošunj i uživaju zajedno s nama”, kazao je u ime organizacijskog odbora Anto Petrović.

Turnir će biti održan u periodu od 4. do 8. kolovoza, a uz ponajbolje igrače malog nogometa i sjajne utakmice sve posjetitelje očekuje obilje hrane i pića, kao i dobro druženje. Osiguran je i bogat nagradni fond u visini od 4500 KM.

Svi oni koji poznaju što je Robertovo predstavljalo zasigurno će biti sretni zbog obnavljanja ovoga turnira. Generalni medijski pokrovitelj turnira je Vitez.info.

Rezultati prve večeri turnira

Robertovo – Gruje 12:0
Caffe pizzeria “Venezia” – Marosi 5:1
RGB Transport – Mladež HDZ BIH Novi Travnik 2:5
Moja zemlja Bučići – Dental med 1:1 (nakon penala 2:3)
Drugari – Sportsko društvo Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” 1:1 (nakon penala 2:3)
KŠD “Glavica” Rankovići – Caffe Zole 9:0
Joško company Klub navijača Dinamo VItez 1:3
Mošunj 1 – Caffe 7 1:5

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend