Lokalne vijesti

FM Dejan Marjanović se okitio još jednom medaljom

Na 15. Premijer ligi Bosne i Hercegovine za seniore održanoj u Bihaću od 16.-24.07.2016. godine u organizaciji Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine          FM Dejan Marjanović je sa ŠK „Bosna“ iz Sarajeva postao ekipni prvak Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

Za ŠK „Bosnu“ iz Sarajeva su nastupili: GM Borki Predojević, GM Zdenko Kožul, GM Predrag Nikolić, GM Bojan Kurajica, GM Draško Milan i FM Dejan Marjanović.

Dejan je napravio fantastičan rezultat, ostvarivši 8 bodova iz 9 partija ( 7 pobjeda i 2 remija), te svojim učinkom pomogao osvajanje prvog mjesta.

Ovakvom dobrom rezultatu predhodio je rad sa trenerom (kamp), te odlazak na najjači OPEN turnir u Srbiji, „Open Paračin“ od 07.-14.07.2016. godine gdje je Dejan napravio zapažen rezultat, ostvarivši 6 bodova iz 9 partija.

Rezultat ovakve dobre igre donio je 35 rejting poena, te je ispunio još jedan uslov za postizanje titule Internacionalnog majstora (IM), prelazak 2400 rejting bodova. Dejanov novi rejting je 2427!!

Ovim putem se FM Dejan Marjanović zahvaljuje Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta na ukazanoj potpori.

 

dejan marjanovic1

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend