Finale Sportskih igara mladih 2022. godine u Novom Travniku?!

Načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo je u zgradi Općine održao inicijalni sastanak s izvršnim direktorom Sportskih igara mladih za BIH Mirzom Bašincem i event menadžerom Amelom Bulutović na temu mogućnosti održavanja filnala Sportskih igara mladih 2022. godine u Novom Travniku.

„Turneja radosti„ kako se inače naziva finale Sportskih igara, koje su izuzetno popularne među djecom i omladinom, održale bi se u prvoj polovici mjeseca lipnja, a sadržavale bi sportsku i kulturnu komponentu. 

Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini pružaju djeci i mladima mogućnost da potpuno besplatno sudjeluju u profesionalno organiziranim natjecanjima. Cilj Igara je da mladi naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

Sportske igre mladih promoviraju način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se reflektiraju na život i zdravlje djece i mladih.

O Sportskim igrama mladih možete pogledati u sljedećem videu: