Vijesti iz BiH

FHMZ BiH / Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend, kad stiže novi snijeg

Dane vikenda u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano i toplije vrijeme. No, promjene vremenskih prilika uslijedit će već sredinom tjedna.

Kako je  rekao Dženan Zulum iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, od ponedjeljka “izlazimo iz minusa”.

“Za dane vikenda u BiH bit će nešto toplije vrijeme u odnosu na prethodne dane koje će uvjetovati južno strujanje zraka. U subotu će temperature u minusu jutro od -3 do 3 stepena, a dnevne od 13 do 18 stepeni. Nedjelja će biti nešto toplija. Jutarnje temperature do 6 stupnjeva, a maksimalne dnevne do 20 stupnjeva”, rekao je Zulum.

U ponedjeljak će jutarnje temperature biti od 3 do 8 stupnjeva Celzijusa, dok će maksimalna dnevna ići do 23 stupnja.

“Prema sadašnjim pokazateljima u utorak dolazi do nove promjene. Pored pada temperatura, očekujemo oborine koje bi u pojedinim krajevima naše zemlje mogle biti u vidu snijega. Oborine se očekuju u noći s utorka na srijedu”, rekao je Zulum.

Do stabilizacije vremena doći krajem radnog tjedna, kao i do porasta temperatura. Ali, neće potrajati. Nakon 4-5 dana slijedi ponovo pogoršanje u vidu kiše koja će trajati nekoliko dana.

Prema narodnom predanju ‘dobra zima će uvjetovati dobri ljeto’ i obratno. Nismo mogli naći neku sličnost u tome. Kada je riječ o predanju ‘snijeg je uvijek stariji od mraza’, na našim prostorima zadnju riječ uvijek ima snijeg”, kazao je Zulum.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend