Vijesti iz BiH

Festival „Kao nekad pred Božić 2016“ 7. prosinca u sarajevskom BKC-u

  1. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2016“ održati 7. 12. 2016. godine u koncertnoj dvorani Bosanski kulturni centar u Sarajevu.

Smotra „Kao nekad pred Božić“ posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će imati priliku uživati u izvedbama  tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

„Glazbeno-scenski spektakl ‘Kao nekad pred Božić’ osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH koja se održava u Sarajevu, a na kojoj sudjeluju izvođači iz svih dijelova BiH, Hrvatske i regije, predstavljajući božićnu tradiciju i običaje na ovim prostorima. Program je prilagođen glazbenim ukusima i afinitetima svih generacija i, naravno, prožet božićnim motivima i običajima, kao dijelovima sveukupne kulture i tradicije bosanskohercegovačkih katolika. Osnovni ciljevi ovoga projekta su stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu glazbu, tekst i vizualni događaj. Projektom „Kao nekad pred Božić“, koji svake godine okuplja eminentne izvođače različitih glazbenih žanrova, stvaraju se visoke estetske vrijednosti iz oblasti glazbene, ali i scenske, umjetnosti od značaja za Bosnu i Hercegovinu, kojima se bosanskohercegovačku kulturu stavlja u europski okvir.“, kazala je PR Festivala Ivana Krstanović.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend