Vijesti iz BiH

FERK izdao dozvole za rad „EKO ENERGY“ d.o.o. Tešanj i „MiniWat“ d.o.o. Travnik

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj je redovitoj sjednici izdala dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: „EKO ENERGY“ d.o.o. Tešanj i „MiniWat“ d.o.o. Travnik.

 

 

Riječ je o HE „Vareš“ predviđene godišnje proizvodnje 3.850 MWh, odnosno HE „DOLAC“ predviđene godišnje proizvodnje 2.272 MWh.

Također, izdane su i dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE za podnositelje zahtjeva: „FAVORIT BH“ d.o.o. Bihać i DJELATNOST SRODNA OBRTNIČKOJ – „SLAVINOVIĆI I“, vlasnika Selvera Memića iz Tuzle. Radi se o solarnim fotonaponskim elektranama „FAVORIT BH“, predviđene godišnje proizvodnje 24,808 MWh i „SLAVINOVIĆI I“ predviđene godišnje proizvodnje 7,50 MWh.

 

Usvojeni su i nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: „TURBINA“ d.o.o. Jajce, „PLIVA“ d.o.o. Jajce, „PERO“ Zenica d.o.o. i ING-EKO d.o.o. Prozor-Rama.

Kad je riječ o dozvolama za rad iz sektora naftnog gospodarstva, na današnjoj su sjednici izdane dvije dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-a i to podnositeljima zahtjeva: „BRKIĆ-PETROL“ d.o.o. Zenica i „EL TARIK OIL BENZINSKE STANICE“ d.o.o. Sarajevo te dvije dozvole za transport naftnih derivata cestovnim prometom za „EL TARIK OIL BENZINSKE STANICE“ d.o.o. Sarajevo i DOO „REZ“ Cazin.

U opću raspravu upućen je Nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih cestovnim prometom za podnositelja zahtjeva OIL-AC d.o.o. Mostar.

 

Svi nacrti dozvola u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a, a rok za slanje pisanih komentara na nacrte dozvola, kao i za podnošenje zahtjeva za status umješača je do 5.5.2017. do 12 sati.

 

FERK je donio i dva rješenja po zaprimljenim žalbama kupaca JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend