Sport

Fenomenalni Đoković očitao tenisku lekciju Rogeru Federeru!

Novak Đoković je u finalu Australian Opena! Prvi teniser svijeta savladao je Rogera Federera sa 6:1 6:2 3:6 6:3.

Najbolji igrač planete očitao je pravu tenisku lekciju Rogeru Federeru u prva dva seta. Iako se ne može reći da je Federer igrao loše, uspio je da osvoji samo tri gema. Pored njega su letjeli samo winneri i pasing shotovi i nije bilo apsolutno ničega što je mogao da uradi.

U trećem setu, Švicarac je krenuo na sve ili ništa, gotovo u svakom poenu je izlazio na mrežu i to mu se isplatilo. Osim toga, Đokovićeva igra je opala za nijansu i Federer je uspio da uzme taj set sa 6:3

Ali, u četvrtom se pokazala sva mentalna i fizička snaga Đokovića. Uspjevao je da zaustavi sve nalete Švicarca i kada mu se na 4:3 ukazala šansa za break, on ju je iskoristio. Privođenje meča kraju pri rezultatu 5:3 bila je formalnost.

“Odigrao sam nevjerovatna prva dva seta, ali to je i neophodno protiv Rogera. Sve sam radio perfektno”, izjavio je Đoković poslje meča i dodao:

“Roger i Rafa imaju zasluge za mnogo toga u mojoj karijeri. Igranje protiv ove dvojice momaka učinilo me je boljim igračem. Naporno sam radio da dođem u situaciju da ih izazovem. Nije bilo lako, ali sada mi se čini da sam na vrhuncu karijere.

Meč je trajao 2 sata i 19 minuta, a zanimljivo je da je treći set trajao skoro kao prva dva zajedno. Zanimljivo je i to da je Đoković imao duplo više asova od Federera, 10-5. Obojica su imali po jednu duplu grešku.

Ipak, statistika koja možda najbolje govori o ovom meču je ukupan broj poena: 115-82 za srpskog mađioničara. Dobar je bio i pri break loptama, iskoristio je 5 od 9, dok je Federer iskoristio jednu od četiri.

Đoković u finalu očekuje boljeg iz susreta između drugog nositelja Andya Murraya i trinaestog nositelja Miloša Raonića.

Izvor: n1info.com

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend