Lokalne vijesti, Sport

Federalno prvenstvo u Gradačcu: 7 medalja za karate klub Mladost Vitez

Ovog vikenda u subotu i nedjelju , u Gradačcu je  odražano  16. Federalno prvenstvo za kadete, juniore, U21  seniore, veterane i parakaratiste  na kojem je sudjelovanje uzelo preko 400 takmičara iz 68 karate klubova sa područja Federacije BiH. 

Prvenstvo je zbog pandemije koronavirusa održano bez prisustva gledatelja i uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane kriznih stožera.

Takmičari karate kluba „MLADOST“ Vitez  prvog dana su osvojili tri medalje i to jednu zlatnu i dvije srebrene medalje.

Zlatnu medalju je osvojio Laris Bešić u kategoriji kate parakaratisti, a srebrene medalje su osvojili Elma Tuco u kategoriji borbe U21 seniorke-55kg i Luka Šapina u kategoriji borbe kadeti +70 kg.

Drugog takmičarskog dana , takmičari karate kluba „Mladost“ Vitez su  osvojili četiri medalje i to jednu srebrenu i tri bornzane medalje. 

Srebrom se okitila Bektaš Zenira u kategorii borbe seniorke -61kg, dok su bronzane medalje osvojili Sivro Ajdin u kategoriji borbe juniori -68, Tuco Elma u kategoriji borbe seniorke-50kg i ženski seniorski kata tim u sastavu Bekaš Zenira, Tuco Elma i Varupa Nedžmina.

Šef stručnog štaba karate klub“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović,  je zadovoljan postignutim rezultatima  te svim osvajačima medalja na Federalnom Prvenstvu upućuje iskrene čestitke.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend