Vijesti iz BiH

Fahrudin Radončić će danas biti predan Tužiteljstvu BiH

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Fahrudin Radončić, lider SBB i izaslanik u Domu naroda BiH, će danas biti predan Tužiteljstvu BiH.

Radončića su jučer u Hadžićima uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH.

“Navedeni osumnjičeni pod istragom je i osumnjičen je za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa (Član 241. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine)”, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Predsjednik SBB-a se još uvijek nalazi u SIPA-i koja ima pravo zadržati ga 24 sata, nakon čega će biti predan u Tužiteljstvo BiH. Iz Tužiteljstva su ranije izjavili da imaju dovoljno dokaza da potkrijepe svoje sumnje.

Kako javlja N1, ispred zgrade Suda i Tužiteljstva BiH nalaze se mnogobrojne novinarske ekipe koje čekaju dovođenje Radončića u Tužiteljstvo BiH gdje će ga postupajući tužitelj ispitati kao osumnjičenog.

Radončić je uhićen u okviru Akcije Lutka 2 zbog ometanja pravosuđa, odnosno pritiska na svjedoke u slučaju procesa koji se na Kosovu provodi protiv Nasera Keljmendija.

Naime, u svojoj izjavi svjedok Azra Sarić, koja je bila u vezi s ubijenim Ramizom Delalićem, kazala je da je na nju vršen pritisak da u svom svjedočenju protiv Nasera Keljmendija u slučaju ubojstva Ramiza Delalića ne spominje Fahrudina Radončića.

U okviru iste akcije uhićeni su kadrovi SBB-a Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman koji se nalaze u jednomjesečnom pritvoru.

Kako je za N1 potvrdila odvjetnica Vasvija Vidović, SIPA će danas nastaviti pretrese u ovom slučaju.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend