Evo kojih pet filmova je najviše zaradilo u 2021. godini

Usprkos svim nedaćama i neizvjesnosti koju je sa sobom donijela pandemija koronavirusa, neka filmska ostvarenja se mogu pohvaliti zaista sjajnom zaradom. Iako kino sale nisu bile pune kao inače, pet filmova je uspjelo da se probije na tržištu i primami publiku. Donosimo vam pet filmova koji su ostvarili najvišu zaradu u godini na izmaku. Na čelu popisa je “Spider-Man: No Way Home” i nova verzija superheroja kojeg tumači Tom Holland. Film je premijerno prikazan 17. prosinca, a od tada je zaradio preko 287 milijuna dolara.

Drugo mjesto zauzeo je prvi azijski superheroj iz Marvel – “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” koji je u 2021. godini inkasirao preko 225 milijuna dolara. Film je to koji je spojio daleki istok i već postojeći svijet, predstavivši azijsku kulturu na autentičan način. Na trećem mjestu je “Venom: Let There Be Carnage”, nastavak filma u kojem glavnu ulogu tumači Tom Hardy. Ovo je još jedan film o junacima iz Marvelovog svijeta, a može se pohvaliti sa zaradom od preko 212 milijuna dolara.

Još jedan Marvelov film je u vrhu. U pitanju je “Black Widow” u kojem glavnu ulogu igra Scarlett Johannson. Film je, iako je junakinja imala tužbu protiv Disneya zbog kršenja ugovora, ostvario odličnu zaradu, od oko 184 milijuna dolara. Na petom mjestu je deveti nastavak kultnog filma “Fast and Furious”. Iako se čini da kreatori franšize nemaju ideja, oni nas iznenade, a vjerni fanovi obvezno pogledaju franšizu koja je počela još prije 20 godina. Deveti nastavak je zabilježio zaradu od preko 173 milijuna dolara.