Zanimljivosti

Evo kako istopiti 20 posto više kalorija dok hodate

Hodanje je najjednostavniji način fizičke rekreacije, a i samo pola sata hodanja dnevno može učiniti puno za zdravlje kao i za mršavljenje.

Uz jedan trik hodanjem možete izgubiti i 20 posto više kalorija nego inače. Brzo hodanje odličan je način tjelovježbe i izgaranja kalorija, no istraživanje američkog sveučilišta Ohio otkrilo je da postoji još bolji način da nabijete kondiciju, očvrsnete mišiće, istopite kalorije i smršavite, piše Zadovoljna.hr.
Naime, mijenjate li brzinu hodanja možete potrošiti 20 posto više kalorija nego kada hodate ujednačenim ritmom. Mijenjanje brzine hodanja, opisuju znanstvenici, djeluje poput stiskanja papučice gasa, a svaka promjena ritma hodanja zahtijeva i jači rad nogu. U istraživanju ispitanici su mijenjali brzinu hodanja na pokretnoj traci.
Kada su pokušavali hodati brže ili sporije od brzine kretanja pokretne trake trošili su više kalorija.
Osim mijenjanja brzine hodanja, savjetuju stručnjaci, za bolji učinak hodanja možete se poslužiti i drugim sitnim trikovima: hodajte s ruksakom na leđima, s utezima na nogama, hodajte radeći krivulju, a ne samo po ravnoj liniji i slično.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend