Sport

Euro 2020. – Hrvatska nositelj, kad je ždrijeb, tko su protivnici?

Hrvatska je remijem Njemačke s Nizozemskom 2:2 ipak uhvatila status nositelja te si osigurala slabije protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.!

 

 

Tako je glavni cilj nastupa u Ligi nacija, unatoč ispadanju u B ligu, ipak ostvaren. A što to čeka vatrene i kad?

Kad je ždrijeb kvalifikacija za Euro 2020.?

Ždrijeb za kvalifikacije za Euro 2020. održat će se dan prije objave pobjednika Ballon d’Ora, točnije 2. prosinca 2018. godine, u Dublinu.

Hrvatska bi tako mogla u dva dana doći do pozitivnih vijesti, s obzirom da se Luka Modrić našao među tri finalista za još jednu nagradu za najboljeg igrača svijeta!

Tko su nositelji u kvalifikacijama za Euro 2020.?

Kao i Hrvatska, ostale su reprezentacije redom krema europskog nogometa.

Nositelji su određivani prema učinku u Ligi nacija, pa su tako deset najboljih u tom natjecanju u povlaštenom statusu.

Uz vatrene su Engleska, Nizozemska, Portugal, Belgija, Francuska, Italija, Španjolska i Švicarska, a posljednje mjesto nositelja imat će Njemačka ili Poljska.

Posljednjeg nositelja odlučit će večerašnja utakmica Poljske i Portugala, a u slučaju pobjede Poljaka, Nijemci bi ostali bez statusa nositelja i postali bi mogući suparnik Hrvatskoj iz druge jakosne skupine.

 

Tko su mogući protivnici Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2020.?

Hrvatska u ždrijebu ne može izvući nijednog od gore navedenih nositelja, no i dalje vatreni mogu naići na opasne protivnike…

Za početak, najneugodniji mogući protivnik bila bi Njemačka ako bi elf ostao bez statusa nositelja.

Od ostalih, tu su uvijek ‘zeznuti’ Island, kao i Bosna i Hercegovina, koja je predvođena Robertom Prosinečkim uhvatila odličnu formu.

Tu su još i Danska, Rusija, a tek se u trećem šeširu nalazi Srbija, dok ‘nagaznih mina’ ima i u četvrtom šeširu gdje se našao europski prvak iz 2004. – Grčka!

 

Gdje pratiti ždrijeb, a gdje kvalifikacije?

Ždrijeb će 2. prosinca, kao i kvalifikacijske utakmice hrvatske reprezentacije, prenositi Nova TV, koja drži televizijska prava za utakmice vatrenih sljedeće četiri godine, u što su uključene kvalifikacije za Euro 2020., kvalifikacije za SP 2022., kao i utakmice Eura 2020. te Lige nacija.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend