Lokalne vijesti

EU ambasador Wigemark domaćin sedme javne debate u Travniku

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekat ‘prEUzmi inicijativu’ u okviru kojeg se u lokalnim zajednicama širom BiH održavaju javne debate o izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Sedmaod devet planiranih debata bit će upriličenau ponedjeljak, 8. jula 2019.godine u Travniku, u Centru za kulturu  (Bosanska bb)s početkom u 11:45 sati.

Domaćin debate će biti šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark, kojem će se pridružiti Anders Hagelberg, švedski ambasador u BiH i Ulrike Hartmann, austrijska ambasadorica u BiH te renomirani stučnjaci iz regiona.

Na događaju se očekuje prisustvo poduzetnika, privrednika, organizacija civilnog društva, mladih te drugih predstavnika lokalne zajednice.

 Oni će imati priliku i da posjete informativno-edukativni sajam na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU, a koji izravno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend