Elemental ima novi singl – Vertigo

Samo dvije godine nakon albuma Pod Pritiskom, Elemental u radijski eter izbacuje novi singl “Vertigo” koji je posve drukčiji od svega što ste do sada mogli čuti iz glazbene radionice ovog izvanrednog regionalnog benda.
Elemental je odavno prešao granice rap glazbe, a novim, odvažnim singlom dokazuju da neće ustuknuti ni pred novim glazbenim izazovom. Tekst pjesme provokativan je i seksi, a instrumentalne dionice otvaraju novo poglavlje u Elementalovom stvaranju glazbe. Evo što članovi benda kažu o novom singlu «Vertigo»:
Remi (vokal):
“Čekala sam ovakvu pjesmu… Dok smo radili na novim pjesmama, činilo mi se da jedan autorski dio mene još nije zadovoljen. Zato sam pustila sve kočnice i napisala “Vertigo”, trebala mi je da mi krv prokola brže. Pjesma je seksi, drska, beskompromisna… Baš me briga što će reći ćudoredni, napisala sam pjesmu prvenstveno da se ja ispušem, a onda i za sve one koji se ne srame sebe, za ekipu s mudima.”

Erol Zejnilović (gitarist):
“Oko ove pjesme nije bilo previše planiranja i kalkuliranja. Jednostavno se dogodila, pustili smo je da zaživi sama od sebe… Instrumental je dosta dugo stajao «na lageru», a onda kad je na njega legao vokal i tekst, udahnut joj je novi život. Za Elemental je ovaj novi zvuk iskorak – bez straha smo eksperimentirali, svirali na probama i pjesma je jednostavno izašla iz nas. Nadam se da će slušatelji prepoznati u njoj ono najbolje od Elementala, uz dodatak novog, svježeg zvuka.”

Spot za singl Vertigo očekujemo uskoro, a snima ga Pilot Studio (Vojan Koceić i Siniša Jakelić) s kojim je Elemental surađivao na izvrsnom spotu za pjesmu Nema ga s prethodnog albuma.

Pjesma Vertigo najavljuje istoimeni album koji će se u CD shopovima pojaviti sredinom svibnja.