Lokalne vijesti

Ekipa bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” nastup posvetila Anti Andriću

U Neumu su održani Šesti sportski susreti kliničkih centara i bolnica Bosne i Hercegovine. No, u ovoj kratkoj novinarskoj priči nije riječ o sportu i sportskim uspjesima, nego o ljudskosti i humanosti mladih medicinara što ih, i inače, u životu i radu, profesionalno i ljudski obilježava.

Teško nastradao
Naime, na igrama u Neumu nastupila je i ekipa Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić”, ali bez svog istaknutog i omiljenog člana, medicinskog tehničara Ante Andrića. Jer, Anto je prije nekoliko mjeseci teško nastradao u prometnoj nesreći i nakon Kliničkog centra Koševo u Sarajevu, sada se liječi u svojoj novobiljanskoj bolnici. Stanje je i dalje vrlo teško, ali i s obećavajućim i ohrabrujućim naznakama. Njegovi prijatelji iz novobiljanske bolnice nastupili su u majicama na kojima je uz njegov lik bila i poruka “Uz tebe smo prijatelju”. Ozdravljenje teško nastradalom Anti u svom obraćanju natjecateljima prilikom otvaranja igara zaželio je i predsjednik Organizacijskog odbora – ravnatelj Kliničkog centra Koševo prof. dr. Faris Gavrankapetanović.
Antina nesreća, kako nam kaže njegov prijatelj, informatičar u novobiljanskoj bolnici i član Organizacijskog odbora igara Draško Šafradin, zbližila je sve sudionike igara s članovima sportskog tima iz Nove Bile i svi su se odreda interesirali o tijeku liječenja i izgledima za uspješan oporavak i ozdravljenje.
Pobjednička ekipa
A na kraju igara lijepom gestom istaknuli su se članovi pobjedničke ekipe iz Županijske bolnice u Zenici. Zeničani su osvojeni pokal sveukupnog pobjednika poklonili prijatelju i kolegi Anti Andriću, s najljepšim željama i nadama za njegovo što brže i što uspješnije ozdravljenje i zajedničke sportske borbe i druženje na narednim Sedmim sportskim igrama kliničkih centara i bolnica u Bosni i Hercegovini

(Zvonimir Čilić / VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend