Glazbene vijesti

Dvostruki koncert grupe Skroz uz pratnju gudačkog orkestra glazbene produkcije BHRT-a

Popularni sarajevski alternativni rock sastav, uz pratnju Gudačkog orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, u nedjelju 28. 11.2021. održaće dva koncerta, u 12 i 18 sati u prostorijama BHRT-a  // Bend priprema sjajne izvedbe, ali i jedinstven scenski nastup i specijalne scenske efekte.

Muzička produkcija BHRT-a organizuje dvostruki koncert grupe Skroz,  uz pratnju Gudačkog orkestra  Muzičke produkcije BHRT-a.  Koncerti koji će zasigurno biti okarakterisani kao kruna karijere jednog od najpoznatijih sarajevskih alternativnih rock sastava, biće održani u nedjelju, 28.11.2021. godine u prostorijama  BHRT-a, u terminima od 12 i 18 sati. Sa Gudačkim orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a, Adnan Šaran, Dejan Ostojić, Nedžad Mulaomerović, Elvir Salčinović i Nino Škiljić pripremaju sjajne izvedbe, ali i jedinstven scenski nastup i specijalne scenske efekte, koji će doprinijeti nezaboravnom iskustvu.  

Više od dvije decenije grupa Skroz dio je bosanskohercegovačke muzičke scene. Domaćoj publici prvi put predstavili  su se pjesmom “Sve sam jači” 1999. godine, a iskorak na regionalno tržište uslijedio je nekoliko godina kasnije sa pjesmom “Srušio sam stan”. Do sada su objavili tri albuma:  “Skroz” (2000), “Savršeni organizam” (2004) i “Regija” (2008), kao i nekoliko samostalnih singlova. Tokom višegodišnjeg djelovanja bilježe veliki broj koncerata, širom regiona, i ostvaruju  saradnju sa poznatim i priznatim imenima domaće i regionalne scene.

Koncerti će zasigurno biti riznica dobre zabave i odličnih interpretacija, praćenih jedinstvenim scenskim postavkama i efektima, iz Muzičke produkcije BHRT-a pozivaju sve zainteresovane da se pridruže koncertima u željenom terminu. Ulaz je slobodan uz OBAVEZNU prijavu na mail:  muzicka.produkcija@bhrt.ba ili FB stranicu BHRT Muzička produkcija.

Napominjemo da je zbog epidemiološke situacije broj posjetilaca ograničen!

Pratite nas na društvenim mrežama!

Facebook facebook.com/mpbhrt

Instagram instagram.com/mp_bhrt

Twitter twitter.com/mpbhrt

YouTube youtube.com/c/MuzičkaprodukcijaBHRT

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend