Kultura, Lokalne vijesti

Dvije predstave GKM-a Vitez za djecu Novog Travnika

U okviru Programa obilježavanja Dana općine Novi Travnik 2022., u  srijedu, 1.6.2022. godine, s početkom u 11,00 sati, bit će izvedena predstava „ Učionica“. Preporučena publika su djeca uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole.

Predstava u kojoj glume glumci Gradskog kazališta mladih Vitez je edukativnog karaktera i savršena je “poslastica znanja” za sve školarce. Učica i Učo djecu kroz igru i pjesmu vode kroz sve osnovnoškolske predmete izdvajajući razne zanimljivosti i mudrosti. 

U predstavi igraju: Adna Hasanić i Marko Mirković, koji ujedno potpisuju i režiju teksta Marka Mirkovića. Grafički dizajn radio je Ivan Pranjković, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević. 

predstava2

U četvrtak, 2.6.2022. godine, s početkom u 11,00 sati, u Domu kulture Novi Travnik, bit će održana kazališna predstava za djecu  „Svirko svemirko“. Predstava kaže da se na planeti Svironiji svi problemi  rješavaju glazbom. Problem nastane onda kada princezi Ani pobjegne kanarinac Kiki, te ga ona krene tražiti na drugom planetu… Što je to pošlo po zlu i je li princeza pronašla svog kanarinca otkrit će djeca koja budu pogleda predstavu. Preporučena publika su djeca uzrasta od  petog do devetog razreda osnovne škole.

U predstavi igraju: Ena Čalić, Hanka Salkić, Sofija Ćosić, Ana Radoš, Emin Šahdan, Lana Čalić, Maša Nuk-Vuković, Marija Martinović i Glorija Radoš.   Predstavu je režirala Anja Stipinović, a asistentica režije je Karla Karin. Izvršni producent je Ivan Sajević, a grafičko oblikovanje plakata potpisuje Ivan Pranjković. 

Općina Novi Travnik omogućit će za djecu novotravničkih osnovnih škola besplatno  prisustvo predstavi.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend