Regionalne vijesti

Dva potresa pogodila Hrvatsku, jedan se osjetio i u BiH

Potres jačine 4,1 stupanj Rihtera zatresao je protekle noći središnju Hrvatsku, a mogao se osjetiti i u sjeverozapadnim područjima Bosne i Hercegovine. Epicentar potresa bio je šest kilometara od Siska, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar /EMSC/. “Jako podrhtavanje u nekoliko navrata, centar Petrinje”, napisao je jedan korisnik aplikacije EMSC-a.

Drugi korisnik je napisao kako je to bio “najjači do sada”. “Bilo je baš jako, probudilo nas je, zvuk kako dolazi i kako drma, nema spavanja”, još je jedan komentar na stranici EMSC. Kako javlja Hina, još jedan potres pogodio je Hrvatsku, odmah iza ponoći.  Umjeren potres – 3,7 po Richteru dogodio se u četvrtak 32 minute poslije ponoći s epicentrom kod Petrinje, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Noćas, u 00 sati i 32 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice, navodi se u obavijesti Seizmološke službe RH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend