Vijesti iz BiH

Dugoročna vremenska prognoza; temperature i do 24 Celzijeva stupnja

Sudeći prema najavama meteorologa, početak travnja obilježit će temperature koje će rasti do i do 24 Celzijeva stupnja, dok se sredinom mjeseca ponovno očekuje zahladnjenje.

Slaba kiša
Prema prognozama meteorologa, umjereno do pretežito oblačno i djelomično sunčano vrijeme prevladavat će u Bosni i Hercegovini tijekom prvih dana ovog tjedna.
U četvrtak (5. travnja) prognozirani su kiša i pljuskovi. Više oborina očekuje se u sjevernoj i sjeverozapadnoj Bosni.
U petak slaba kiša moguća je u većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature zraka do četvrtka u Bosni kretat će se od 3 Celzijeva stupnja do 10 stupnjeva, a u Hercegovini do 13 Celzijevih stupnjeva.
Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 15 stupnjeva i 21 Celzijev stupanj. Meteorolozi dalje najavljuju kako se u petak očekuju niže temperature zraka.
Maksimalne temperature
Maksimalne temperature kretat će se između 10 Celzijevih stupnjeva i 15 Celzijevih stupnjeva u Bosni, a u Hercegovini do 18 stupnjeva.
Za dane vikenda (7. i 8. travnja) i početkom sljedećeg tjedna, prema raspoloživim sinoptičkim kartama, očekuje se stabilno vrijeme s više sunčanih intervala. Temperature zraka bit će u laganom porastu. Jutarnje temperature kretat će se od 5 °C do 12 °C, a najviše dnevne između 18 °C i 24°C.
U petak i subotu (13. i 14. travnja) očekuje se novo naoblačenje praćeno kišom i padom temperature zraka na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.
(www.vecernji.ba)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend