Glazbene vijesti

Dubrovčani u Novu godinu ulaze s Doris Dragović i Joletom

Sve je u Dubrovniku spremno za još jedan rasplesani ulazak u Novu godinu, ovog puta uz jedinstvenu Doris Dragović i neumornog Joleta!

Tijekom trodnevnog novogodišnjeg programa na Stradunu, Dubrovčane će zabavljati još i Petar Grašo, Opća opasnost, Dubrovački simfonijski orkestar te klape Iskon i Cambi.

Već petu godinu za redom u suradnji s Gradom Dubrovnikom, za organizaciju novogodišnjeg programa zadužena je diskografska i koncertna agencija Scardona koja se i ove godine pobrinula da sve generacije pronađu nešto za sebe.

Dubrovnik je prvi krenuo sa novom koncepcijom organizacije dočeka Nove godine koju je preoblikovao u višednevnu manifestaciju s vrhunskim koncertima stilski različitih izvođača koji su obilježili godinu na odlasku. Posebno se izdvaja dječji doček Nove godine točno u podne koji je donio neoposivu radost mališanima te tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra sa zanimljivm gostima  koji treba obavezno doživiti u jedinstvenom ambijentu Straduna.

Program počinje 30. prosinca koncertima Petra Graše i Opće opasnosti u 20 sati. Na posljednji dan 2016. godine, točno u podne najmlađima će zapjevati Jole te će im biti podijeljeni prigodni pokloni. Večernji doček počinje u 21 sat uz DJ Kamenog koji će zagrijati publiku za nastup zvijezda večeri Doris Dragović  i Jole.

Prvi dan nove 2017. godine točno u podne održat će se tradicionalni novogodišnji koncert izvrsnog Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a u 20.30 sati Dubrovčanima će na koncertu ‘Klape na Stradunu’  zapjevati  klape Iskon i Cambi iz Kaštel Kambelovca.

‘Dubrovački zimski festival’ i ove je godine bogatom gastronomskom i glazbenom ponudom ispunio sva očekivanja, a povijesne zidine među koje je smješten, dale su mu potrebnu dozu čarolije koja ga čini jedinstvenim u cijelom svijetu. Tijekom posljednja dva mjeseca blagdanska atmosfera privukla je tisuće ljudi na Stradun i oživjela staru gradsku jezgru. Festival će zatvoriti trodnevni novogodišnji program koji će uz izvrsne zabavljače Dubrovčane uvesti u bolju 2017. godinu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend