Svijet

Državljani BiH osuđeni u Drezdenu, krijumčarili ratno oružje

Okružni sud u Drezdenu osudio je Dinu Šljoku (29) na tri godine i osam mjeseci zatvora, a Emila A. (17) na osam mjeseci zatvora zbog trgovine oružjem.

Obojica su uhićena u veljači ove godine na Željezničkoj stanici u Drezdenu kada je u njihovom vozilu policija pronašla 95 ručnih bombi, četiri poluautomatske puške, osam pištolja i 261 komad streljiva.

Maloljetnik je izašao iz zatvora s obzirom na to da mu je vrijeme provedeno u pritvoru uračunato u kaznu.

Za starijeg bh. državljanina tužiteljstvo je najavilo žalbu jer su tražili da bude osuđen na četiri godine zatvora, piše NTV.

Istražitelji su tijekom svjedočenja naveli kako pretpostavljaju da je oružje bilo namijenjeno za Nizozemsku ili Belgiju i to za kriminalne grupe. U presudi se oni terete za krijumčarenje ratnog oružja. U okviru ovog predmeta uhićena su još dva bh. državljana. Iako je ranije najavljivano da će im se suditi zajedno, njihov postupak je odvojen, prenosi Klix.

Do uhićenja i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su pretresti vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo. Prvo su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost Mercedesa potpuno preuređena, odlučili su ga rastaviti. Tada su otkrili i ostalo oružje.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend