Lokalne vijesti

Druženje prijatelja sjemeništa u Travniku

Po prvi put Katolički školski centar „Petar Barbarić“, kako je kazao ravnatelj, don Željko Marić, organizirao je susret i druženje prijatelja nadbiskupskog sjemeništa u Travniku.

Riječ je o dobrim ljudima, pojedincima, iz svih oblasti života i rada koji su, na bilo koji način, pomagali obnovu dijela zgrade Velike nadbiskupske gimnazije, vraćene stvarnom vlasniku – Crkvi, i uopće djelovanju i radu sjemeništa i cjelokupnog KŠC koji nosi ime nekadašnjeg učenika ove ugledne obrazovne ustanove, Sluge Božjeg Petra Barbarića, rođenog u Klobuku u Hercegovini. „Osjetili smo potrebu reći veliko hvala ljudima koji su imali i imaju sluha, razumijevanja za naše potrebe, kako bi maksimalno kvalitetno izvršavali svoje obveze prema učenicima, njihovim roditeljima i cijeloj društvenoj zajednici“, kazao je ravnatelj KŠC u Travniku, Željko Marić, naglašavajući kako je riječ „hvala“, u sadašnjem vremenu zanemarivana i sve manje korištena i u slučajevima kada za upotrijebiti tu riječ zaista ima razloga. „A mi ga imamo, pa zato i na ovaj način kažemo – iskreno hvala”, kazao je ravnatelj.

Na ovom druženju, organiziranom u prostoru Sjemeništa u subotu uvečer, došli su brojni prijatelji iz raznih krajeva BiH – iz Posavine, cijele srednje Bosne, iz Hercegovine – umjetnici, kulturni djelatnici, predstavnici struktura izvršne, zakonodavne i političke vlasti općine Travnik, Srednjobosanske županije i federacije, gospodarstvenici, svećenici,časne sestre, roditelji učenika i sjemeništaraca, novinari…

Upriličen je i vrlo kvalitetan, raznolik i zanimljiv kulturni program uz sudjelovanje učenika KŠC „Petar Barbarić“, te predstavnici prijateljske župe Kruševo kod Mostara, koji su u Travnik donijeli duh tople i prijateljske Hercegovine. „Željeli smo, i na ovaj način, povezati naše ljude, mlade prije svega, iz Bosne i iz Hercegovine, jer nas pokušavaju i po tom osnovu dijeliti, cijepati…, kazao je Ravnatelj KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku, Željko Marić.

Treba reći da je organizacija ovoga zanimljivog druženja protekla u lijepom ozračju raspoloženja i prijateljstva, na opće zadovoljstvo i ispunilo je želje i planove organizatora ali i svih sudionika.

(vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend