Vijesti iz BiH

Doznajte kada se očekuje prvi snijeg

Studeni će biti prilično kišovit, s niskim temperaturama i bez većih oscilacija.Meteorolozi hidrometeorološkog zavoda najavljuju da bi prvi snijeg mogao pasti tijekom posljednjih 10 dana mjeseca studenog.

Snijeg na planinama od četvrtka

Danas nas je zateklo toplije vrijeme, ali će uvečer doći do naoblačenja i kiše, najprije na sjeveru Balkana, koja će se do četvrtka proširiti na sve krajeve, dok će na planinama padati i snijeg koji će se zadržati. Prestanak padalina očekuje se u petak, dok će vikend ponovno biti suh. Nove padaline očekuju se od nedjelje uz kišu i jak jugoistočni vjetar. Kiša će nastaviti padati i početkom sljedećeg tjedna, piše hayat.ba.

Studeni u granicama prosjeka

Temperature će tijekom prve polovine studenog biti pretežno konstantne. Jutarnje će iznositi od tri do sedam stupnjeva, a maksimalne dnevne od osam do 18. Zahlađenje se očekuje od druge polovine studenog, a prve temperature ispod nule najavljuju se za 24. studenog, kada će biti -1 uz maksimalnu dnevnu do osam stupnjeva Celzijusovih.

Srednja minimalna temperatura zraka u studenom imat će vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0,2 stupnja u odnosu na višegodišnji prosjek.

 

(Izvor:meteo.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend