Regionalne vijesti

Doznajte do kad će biti sunčano te kad stiže snijeg

Pred nama je posljednji vikend 2016. godine. Nju je obilježilo vrlo turbulentno vrijeme uz obilne kiše i ekstremne suše, velike vrućine i, rjeđe, hladnoća. Svega smo imali, no unatoč tomu, godina završava relativno mirno, slično kao što je protekao i cijeli prosinac.

Naime, na nas će i dalje djelovati anticiklona koja donosi nastavak stabilnog i sunčanog vremena, samo na moru sa slabim vjetrom.

Stara godina

Na kopnu će sutra, na staru godinu biti pretežno sunčano, no bit će to i dalje zubato sunce. Jutarnja temperatura bit će ispod -5, a najviša dnevna oko 4. Navečer će ponovno relativno brzo padati pa će u vrijeme samog dočeka biti između -5 i -2. Ako planirate doček na otvorenom –  to je svakako za kapu, šal i rukavice.

Na Jadranu tijekom sutrašnjeg dana također pretežno sunčano, tek uz malo oblaka. Jutro hladno, samo malo iznad nule. Danju ugodnije, oko 10 stupnjeva. Navečer, za doček, ponovno hladno, temperatura će tad biti između 2 i 5. Puhat će slaba, najviše umjerena tramontana koja će činiti i nešto hladniji osjećaj.

Nova godina

U nedjelju, na Novu godinu, u gotovo cijeloj će Hrvatskoj biti pretežno vedro. Jutro će ponovno biti prilično hladno. Na kopnu oko -6, na Jadranu od 2 do 5.  Poslijepodne ugodnije. Na kopnu oko 6, na moru 11, 12.

U svakom slučaju, staru godinu ispraćamo te u novu ulazimo sa suncem, pa čak i vedrinom. No, već početak idućeg tjedna donosi promjenu, prvo s kišom, a onda u utorak i zahladnjenjem koje će na kopnu donijeti snijeg. Najviše, više od 15 centimetara, očekujemo u Lici i Gorskom kotaru, dok u nizinama kopna, kako stvari sada stoje, očekujemo manje od 10 centimetara.

(Piše: Nikola Vikić Topić)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend