Sport

Dora Ćosić od sad nastupa za Hrvatsku

Od 1. siječnja 2020. Dora Ćosić nastupa pod hrvatskom zastavom. Riječ je o mladoj Hrvatici iz Viteza (2005. godište), perspektivnoj stolnotenisačici koja je dosad nastupala za BiH. Na svjetskoj rang listi Ćosić drži 20. mjesto, dok je u Europi na 9. mjestu. U BiH je osvojila sve što se moglo, bila je državna prvakinja od najmlađih kadetkinja, do juniorki.

– Prvo bih htjela zahvaliti IO HSTS-a, Renatu Čengiću, Darku Arapoviću i Goranu Radanoviću na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga svojim radom i pristupom opravdati. Za Hrvatsku sam se odlučila jer ovdje vidim prostor za razvoj. Također, htjela bih zahvaliti mom matičnom klubu CM Vitez, trenerima Igoru Stjepiću, Ivanu Bobašu i kondicijskoj trenerici Dajani Maros, savezu BiH, kao i izbornicima, treneru Nihadu Ajaniću Aji te svima koji su me podržavali na mom putu – istaknula je Dora Ćosić te je na kraju, što je i logično, zahvalila svojim roditeljima.

– Njeni roditelji su izrazili želju da Dora igra za Hrvatsku i mi smo to prihvatili. Ona će nastupati pod našom zastavom na međunarodnim turnirima, naravno, ako to zasluži po propisanim kriterijima – istaknuo je Renato Čengić, direktor HSTS-a.

Dora ima dvostruko državljanstvo, ali u ekipnoj konkurenciji neće moći nastupati još tri godine. No, u pojedinačnoj konkurenciji to može odmah. Inače, Dora je članica STK CM-a Vitez, za koji će sigurno igrati do kraja sezone 2019./2020., nakon čega bi se preselila u Zagreb, gdje bi i nastavila školovanje.

– To je praktički logičan rasplet, već je neko vrijeme trenirala s nama. Riječ je o izvrsnoj osobi, vrijednoj, talentiranoj, koja već ima i neke rezultate, kao i nekoliko dobrih ‘skalpova’ – zaključio je Darko Arapović, izbornik ženskih omladinskih selekcija.

Izvor:jutarnji hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend